..agar 200g zagęstnik żelatyna w proszku naturalna.
Najlepszej jakości agar marki bakaleo.
Bez dodatków, w 100% naturalny. szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.
Opakowanie i produkt:
- każdy produkt posiada naklejaną etykietę, która informuje o przydatności do spożycia oraz wartościach odżywczych
Czym jest agar?
Jest to substancja żelująca, którą wytwarza się z glonów, czyli gatunków krasnorostów występujących u wybrzeży japonii. zyskuje coraz większą popularność, ponieważ ma bardzo niską szkodliwość oraz jest produktem wegańskim.
Zastosowanie w kuchni
Można swobodnie zastosować zamiast żelatyny.
Dla przykładu do wyboru domowych galaretek, dżemów, żelków czy ptasiego mleczka. proporcje, których należy użyć, zależne są od tego, jak silny efekt żelujący chcemy uzyskać.
Z agarem można bardzo łatwo eksperymentować,
Ponieważ po zastygnięciu można go ponownie podgrzać i rozcieńczyć bądź dodać więcej proszku. jest on również odporny na gotowanie. stosuje się go przede wszystkim w przemyśle spożywczym, jako zagęstnik różnych gotowych dań, składnik galaretek, dżemów, pianek cukierniczych, ptasiego mleczka, żelków, kremów i sosów.
Właściwości:
- jest bezzapachowy
- jest przeźroczysty
- nie ma smaku
- zawiera dużo błonnika
- zawiera mniej kalorii
- jest bardzo wydajny
- nie musi być chłodzony w lodówce
8 x silniejszy w działaniu od żelatyny
Wartości odżywcze na 100g:
- wartość energetyczna 720kj/172kcal
- tłuszcze 0,1g
- węglowodany 0,4g
- błonnik 86g
- białko 0,1g
Kod : [s-506-200]
BioHappy Patryk Rogosch, Krzysztof Hoinka S.C.
Gliwicka 35
42-600 Tarnowskie Góry
NIP: 6452552379
BioHappy Patryk Rogosch, Krzysztof Hoinka S.C.
Gliwicka 35
42-600 Tarnowskie Góry
NIP: 6452552379