Ayurvitta sok noni 100% 500ml morwa indyjska
Ayurvitta sok noni 100% 500ml morwa indyjska
[ayurvitta sok noni 100% 500ml morwa indyjska]
Opis:
Aseem sok noni 100% 500ml
Noni z indii - indian noni mulberry - skarb indii (morwa indyjska)
Noni - ajurwedyjski sok firmy ayurvitta to w 100% naturalny sok z dziko
Rosnących i ręcznie zbieranych owoców morwy indyjskiej. nasz sok z noni nie
Zawiera żadnych sztucznych składników, konserwantów, wody, aromatów czy cukru.
Noni premium ayurvitta powstaje według zasad ajurwedy. nie powstaje z proszku,
Suszu czy metody liofilizacji.
Noni, inaczej morwa inimagedyjska (morinda citrifolia) - to krzew występujący
W wielu krajach na różnych kontynentach. pochodzi z azji, a został
Rozprzestrzeniony na terenach afryki, ameryki środkowej i południowej oraz
Australii. owoc ten od lat jest opisywany i reklamowany przez wiele firm na
Całym świecie jako prawdziwy "cud natury". prawdopodobnie najlepsze właściwości
Ma noni występujące w swoim pierwotnym i naturalnym środowisku, czyli w
Południowych indiach.
Pozytywny wpływ noni na organizm człowieka znany jest od ponad 2 tysięcy lat
I ma szerokie zastosowanie także w ajurwedzie. indyjskie noni - indian noni
(morwa indyjska) to bardzo bogate źródło przeróżnych składników odżywczych.
Do chwili obecnej wyselekcjonowano z noni ponad 100 substancji biologicznie
Czynnych - protein, enzymów, witamin, antyoksydantów, biopierwiastków czyli
Wszystko to, czego potrzebują nasze komórki do prawidłowych funkcji życiowych.
Bardzo ciekawym było odkrycie w noni związku o nazwie prokseronina. enzym ten
Zamienia się w naszym przewodzie pokarmowym w kseroninę, która jak napisano,ma
"zdolność naprawiania uszkodzonych komórek".
Noni doskonale wspomaga system immunologiczny człowieka. sok noni oferowany
Przez firmę ayurvitta jest wytwarzany w południowych indiach. tłoczony jest ze
Świeżych, ręcznie zbieranych owoców, rosnących w swoim pierwotnym i nieskażonym
Środowisku. wyjątkowy, wytrawny smak zawdzięcza temu, iż jest to czysty
Biologicznie 100 % sok z owoców, bez żadnych dodatków smakowych, słodzących czy
Konserwujących. cały proces tworzenia i pasteryzacja soku przebiega w bardzo
Szczególny sposób, według prastarego ajurwedyjskiego przepisu tzw. "zimnej
Pasteryzacji". dzięki temu nasz produkt odznacza się najwyższą jakością.
Zachowuje wszystkie właściwości, które posiada świeżo wytłoczony sok.
Pochodzenie noni - indian noni (morwy indyjskiej) firmy ayurvitta
Sok noni firmy ayurvitta pochodzi z indii, a dokładnie z południowych
Indii.noni zbierane jest z terenów pomiędzy bangalore - chennai - madurai. jest
To ogromny obszar gdzie morinda citrifolia rośnie dziko (dzięki temu noni jest
Mocniejsze w działaniu, skuteczniejsze i co najważniejsze bez nawozów) tereny na
Których dojrzewa noni dzierżawione są od miejscowych mieszkańców, którzy
Zamieszkują te tereny od lat. dzięki doświadczeniu tych ludzi owoce zbierane są
W idealnym czasie i przetwarzane według zasad ajurwedy.
Noni (morinda citrifolia, morwa indyjska) rośnie w wielu tropikalnych
Miejscach na świecie. różne są zatem źródła pochodzenia soku noni. nie ma
Teoretycznie żadnych powodów, żeby właściwości lecznicze tej samej rośliny
Zależały w decydujący sposób od jej współrzędnych geograficznych. mogą być
Natomiast pewne różnice w procentowej zawartości każdego z około 140 składników
Soku noni, które mają prawo zależeć od takich czynników jak wilgotność i
Nasłonecznienie w całym okresie dojrzewania, czas zbioru i stopień dojrzałości
Zrywanego owocu, sposób przechowywania, przeróbki, konserwacji,
Butelkowania.
Współrzędne geograficzne miejsca uprawy, czy zbioru owoców nie powinny mieć
Znaczenia jeśli chodzi o zdrowotne walory rośliny morinda citrifolia. oczywiście
Przy założeniu, że środowisko naturalne, w którym te rośliny rosną jest
Jednakowo czyste ekologicznie i nie skażone np. radioaktywnie w przypadku prób
Nuklearnych, które miały swoje miejsce w różnych miejscach na świecie w latach
1945 - 1996
Okazuje się, że w niektórych miejscach owoc morwy indyjskiej pochłania z
Gleby więcej metali ciężkich niż gdzie indziej. a dzieje się tak na przykład na
Terenach pokrytych lawą wulkaniczną (stoki wulkanu). powinniśmy zwrócić na to
Uwagę dokonując wyboru soku noni.
Sposób wytwarzania, produkcja i konserwacja
Świeże owoce krzewu morinda citrifolia - morwy indyjskiej zbierane są w
Lasach i innych miejscach, w których rosną dziko. po zerwaniu owoce trafiają do
Zakładu produkcyjnego, gdzie są myte i oczyszczane, a następnie pozostawione do
Osuszenia i dojrzewania w specjalnej hali z otwieranym dachem umożliwiającej
Dojrzewanie w słońcu. po zakończeniu procesu dojrzewania owoce te są wprowadzane
Do maszyny rozdrabniającej i wyciskającej sok. tutaj oddzielane sąpestki, a
Zbierany sok przechodzi przez specjalne filtry odpowiadające wymogom
Chromatografii cienkowarstwowej (hptlc & hplc) i dostaje się do aparatury
Pasteryzującej.
Pasteryzacja przebiega w bardzo szczególny sposób według prastarego
Ajurwedyjskiego sposobu, w którym sok jest pasteryzowany w czterech różnych
Temperaturach pomiędzy 45°c a 55°c, a następnie w temperaturze 85 °c przez 35
Sekund, a cały proces trwa mniej niż 2 minuty. z kolei w urządzeniu butelkującym
Butelki nagrzewane są do około 70°c - 80°c i napełniane sokiem, po napełnieniu
Są odstawiane do ostygnięcia. z każdej partii pobiera się próbki produktu i
Wysyła do badań laboratoryjnych. dopiero po otrzymaniu pozytywnych wyników
Zastosowanych testów partia produktów jest wysyłana do polski. ten specjalny
Proces pozwala w naturalny sposób zachować sok w 100 % w naturalnym staniebez
Potrzeby dodawania jakichkolwiek konserwantów. dzięki zastosowaniu tej
Technologii produkcji, nasza firma nie używa żadnego rodzaju chemicznych
Substancji zarówno konserwantów jak i dodatków smakowych, dzięki czemu nasz sok
Pozostaje tak naturalny jak to tylko możliwe. pestycydy mogą występować w tych
Owocach, które są uprawiane przemysłowo na plantacjach. w przypadku soku noni
Firmy ayurvitta owoce rosną dziko w nieskażonych naturalnych warunkach. sok noni
Nie zawiera pestycydów. na etykiecie naszego soku znajduje się informacja o
Braku konserwantów, dodatków czy sztucznych barwników.
Użyć: zalecana dzienna porcja od 30 do 100 ml soku 1 lub 2 razy dziennie. sok
Należy przyjmować zawsze na czczo, 30-60 minut przed śniadaniem i kolacją. przed
Połknięciem soku, zatrzymać sok w ustach przez około 1,5 minuty (mieszając sok w
Ustach). rozcieńczać tylko z czystą wodą. należy powstrzymać się na około 4
Godziny przed zażyciem i 4 godziny po spożyciu soku od spożywania soków z
Cytrusów. zaleca się przyjmować sok noni co najmniej przez okres 90 dni w celu
Uzyskania wyraźnych efektów działania. spożywanie soku z noni nie wyklucza
Się z równoczesnym zażywaniem leków.
Informacje dodatkowe: po otwarciu przechowywać w lodówce. wstrząsnąć przed
Użyciem!
Bez dodatku konserwantów!
Wyprodukowano w indiach
Skład: sok noni 100% (morinda citrifolia,
producent: assem
symbol: asm006
ean:
Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936
Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936