Ayurvitta sok noni 100% 500ml morwa indyjska

Cena: Cena Specjalna 76 zł

Ayurvitta sok noni 100% 500ml morwa indyjska

Ayurvitta sok noni 100% 500ml morwa indyjska

[ayurvitta sok noni 100% 500ml morwa indyjska]

Opis:

Aseem sok noni 100% 500ml

Noni z indii - indian noni mulberry - skarb indii (morwa indyjska)

Noni - ajurwedyjski sok firmy ayurvitta to w 100% naturalny sok z dziko

Rosnących i ręcznie zbieranych owoców morwy indyjskiej. nasz sok z noni nie

Zawiera żadnych sztucznych składników, konserwantów, wody, aromatów czy cukru.

Noni premium ayurvitta powstaje według zasad ajurwedy. nie powstaje z proszku,

Suszu czy metody liofilizacji.

Noni, inaczej morwa inimagedyjska (morinda citrifolia) - to krzew występujący

W wielu krajach na różnych kontynentach. pochodzi z azji, a został

Rozprzestrzeniony na terenach afryki, ameryki środkowej i południowej oraz

Australii. owoc ten od lat jest opisywany i reklamowany przez wiele firm na

Całym świecie jako prawdziwy "cud natury". prawdopodobnie najlepsze właściwości

Ma noni występujące w swoim pierwotnym i naturalnym środowisku, czyli w

Południowych indiach.

Pozytywny wpływ noni na organizm człowieka znany jest od ponad 2 tysięcy lat

I ma szerokie zastosowanie także w ajurwedzie. indyjskie noni - indian noni

(morwa indyjska) to bardzo bogate źródło przeróżnych składników odżywczych.

Do chwili obecnej wyselekcjonowano z noni ponad 100 substancji biologicznie

Czynnych - protein, enzymów, witamin, antyoksydantów, biopierwiastków czyli

Wszystko to, czego potrzebują nasze komórki do prawidłowych funkcji życiowych.

Bardzo ciekawym było odkrycie w noni związku o nazwie prokseronina. enzym ten

Zamienia się w naszym przewodzie pokarmowym w kseroninę, która jak napisano,ma

"zdolność naprawiania uszkodzonych komórek".

Noni doskonale wspomaga system immunologiczny człowieka. sok noni oferowany

Przez firmę ayurvitta jest wytwarzany w południowych indiach. tłoczony jest ze

Świeżych, ręcznie zbieranych owoców, rosnących w swoim pierwotnym i nieskażonym

Środowisku. wyjątkowy, wytrawny smak zawdzięcza temu, iż jest to czysty

Biologicznie 100 % sok z owoców, bez żadnych dodatków smakowych, słodzących czy

Konserwujących. cały proces tworzenia i pasteryzacja soku przebiega w bardzo

Szczególny sposób, według prastarego ajurwedyjskiego przepisu tzw. "zimnej

Pasteryzacji". dzięki temu nasz produkt odznacza się najwyższą jakością.

Zachowuje wszystkie właściwości, które posiada świeżo wytłoczony sok.

Pochodzenie noni - indian noni (morwy indyjskiej) firmy ayurvitta

Sok noni firmy ayurvitta pochodzi z indii, a dokładnie z południowych

Indii.noni zbierane jest z terenów pomiędzy bangalore - chennai - madurai. jest

To ogromny obszar gdzie morinda citrifolia rośnie dziko (dzięki temu noni jest

Mocniejsze w działaniu, skuteczniejsze i co najważniejsze bez nawozów) tereny na

Których dojrzewa noni dzierżawione są od miejscowych mieszkańców, którzy

Zamieszkują te tereny od lat. dzięki doświadczeniu tych ludzi owoce zbierane są

W idealnym czasie i przetwarzane według zasad ajurwedy.

Noni (morinda citrifolia, morwa indyjska) rośnie w wielu tropikalnych

Miejscach na świecie. różne są zatem źródła pochodzenia soku noni. nie ma

Teoretycznie żadnych powodów, żeby właściwości lecznicze tej samej rośliny

Zależały w decydujący sposób od jej współrzędnych geograficznych. mogą być

Natomiast pewne różnice w procentowej zawartości każdego z około 140 składników

Soku noni, które mają prawo zależeć od takich czynników jak wilgotność i

Nasłonecznienie w całym okresie dojrzewania, czas zbioru i stopień dojrzałości

Zrywanego owocu, sposób przechowywania, przeróbki, konserwacji,

Butelkowania.

Współrzędne geograficzne miejsca uprawy, czy zbioru owoców nie powinny mieć

Znaczenia jeśli chodzi o zdrowotne walory rośliny morinda citrifolia. oczywiście

Przy założeniu, że środowisko naturalne, w którym te rośliny rosną jest

Jednakowo czyste ekologicznie i nie skażone np. radioaktywnie w przypadku prób

Nuklearnych, które miały swoje miejsce w różnych miejscach na świecie w latach

1945 - 1996

Okazuje się, że w niektórych miejscach owoc morwy indyjskiej pochłania z

Gleby więcej metali ciężkich niż gdzie indziej. a dzieje się tak na przykład na

Terenach pokrytych lawą wulkaniczną (stoki wulkanu). powinniśmy zwrócić na to

Uwagę dokonując wyboru soku noni.

Sposób wytwarzania, produkcja i konserwacja

Świeże owoce krzewu morinda citrifolia - morwy indyjskiej zbierane są w

Lasach i innych miejscach, w których rosną dziko. po zerwaniu owoce trafiają do

Zakładu produkcyjnego, gdzie są myte i oczyszczane, a następnie pozostawione do

Osuszenia i dojrzewania w specjalnej hali z otwieranym dachem umożliwiającej

Dojrzewanie w słońcu. po zakończeniu procesu dojrzewania owoce te są wprowadzane

Do maszyny rozdrabniającej i wyciskającej sok. tutaj oddzielane sąpestki, a

Zbierany sok przechodzi przez specjalne filtry odpowiadające wymogom

Chromatografii cienkowarstwowej (hptlc & hplc) i dostaje się do aparatury

Pasteryzującej.

Pasteryzacja przebiega w bardzo szczególny sposób według prastarego

Ajurwedyjskiego sposobu, w którym sok jest pasteryzowany w czterech różnych

Temperaturach pomiędzy 45°c a 55°c, a następnie w temperaturze 85 °c przez 35

Sekund, a cały proces trwa mniej niż 2 minuty. z kolei w urządzeniu butelkującym

Butelki nagrzewane są do około 70°c - 80°c i napełniane sokiem, po napełnieniu

Są odstawiane do ostygnięcia. z każdej partii pobiera się próbki produktu i

Wysyła do badań laboratoryjnych. dopiero po otrzymaniu pozytywnych wyników

Zastosowanych testów partia produktów jest wysyłana do polski. ten specjalny

Proces pozwala w naturalny sposób zachować sok w 100 % w naturalnym staniebez

Potrzeby dodawania jakichkolwiek konserwantów. dzięki zastosowaniu tej

Technologii produkcji, nasza firma nie używa żadnego rodzaju chemicznych

Substancji zarówno konserwantów jak i dodatków smakowych, dzięki czemu nasz sok

Pozostaje tak naturalny jak to tylko możliwe. pestycydy mogą występować w tych

Owocach, które są uprawiane przemysłowo na plantacjach. w przypadku soku noni

Firmy ayurvitta owoce rosną dziko w nieskażonych naturalnych warunkach. sok noni

Nie zawiera pestycydów. na etykiecie naszego soku znajduje się informacja o

Braku konserwantów, dodatków czy sztucznych barwników.

Użyć: zalecana dzienna porcja od 30 do 100 ml soku 1 lub 2 razy dziennie. sok

Należy przyjmować zawsze na czczo, 30-60 minut przed śniadaniem i kolacją. przed

Połknięciem soku, zatrzymać sok w ustach przez około 1,5 minuty (mieszając sok w

Ustach). rozcieńczać tylko z czystą wodą. należy powstrzymać się na około 4

Godziny przed zażyciem i 4 godziny po spożyciu soku od spożywania soków z

Cytrusów. zaleca się przyjmować sok noni co najmniej przez okres 90 dni w celu

Uzyskania wyraźnych efektów działania. spożywanie soku z noni nie wyklucza

Się z równoczesnym zażywaniem leków.

Informacje dodatkowe: po otwarciu przechowywać w lodówce. wstrząsnąć przed

Użyciem!

Bez dodatku konserwantów!

Wyprodukowano w indiach

Skład: sok noni 100% (morinda citrifolia,

producent: assem

symbol: asm006

ean:

 

Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936

 

brak informacji

 

Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936