.cukier kokosowy 1kg zdrowy naturalny palmowy.
Najlepszej jakości cukier kokosowy marki bakaleo.
Bez dodatków, w 100% naturalny. szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.
Jak powstaje cukier kokosowy?
Cukier kokosowy powstaje z kwiatostanów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzecha kokosowego. łodygę kwiatostanu nacina się a następnie wyciska się z niego słodki biały sok, który spływa do bambusowego naczynia, który jest zaczepiony blisko kolby kwiatostanu.
Po zebraniu odpowiedniej ilości sok odparowuje się w specjalnych kadziach aż do uzyskania jasnobrązowego syropu o gęstej konsystencji, przed zastygnięciem jest specjalnie uformowany.
Opakowanie i produkt:
- każdy produkt posiada naklejaną etykietę, która informuje o przydatności do spożycia oraz wartościach odżywczych
Cenne wartości odżywcze
Cukier kokosowy jest bogaty w kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy oraz minerały. cukier posiada lekko karmelowy smak
Charakterystyka
Cukier kokosowy ma piękny i intensywny zapach, można zastosować go jako odświeżacz powietrza w mieszkaniu. wystarczy niewielka ilość w naczyniu aby w mieszkaniu uniósł się wspaniały karmelowo-kokosowy aromat.
Zastosowanie w kuchni
Cukier kokosowy ma delikatny karmelowy posmak. świetnie sprawdza się jako aromatyczny dodatek do kawy i deserów. można go stosować zarówno na ciepło, jak i na zimno. sprawdzi się jako składnik ciast i ciasteczek, drinków i koktajli lub słodkich sosów.
Wartości odżywcze na 100g:
- wartość energetyczna 1590kj/380kcal
- tłuszcze 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
- węglowodany 93,4g w tym cukry 91,5g
- błonnik 1,9g
- białko 1,1g
- sól 0g
Kod : [s-402-1000]
BioHappy Patryk Rogosch, Krzysztof Hoinka S.C.
Gliwicka 35
42-600 Tarnowskie Góry
NIP: 6452552379
BioHappy Patryk Rogosch, Krzysztof Hoinka S.C.
Gliwicka 35
42-600 Tarnowskie Góry
NIP: 6452552379