Kominki piece piecyki
- wydawca: arkady
- format: 20x27
- isbn: 978-83-213-4436-2
- autor: martensson hans
Oprawa twarda, stron 96
Jesienią i zimą palę codziennie w ponadstuletnim kominku z trzema kanałami dymowymi i nowoczesnym wkładem żeliwnym, dzięki czemu część oddawanego bezpośrednią do otoczenia ciepła jest akumulowana w masywnej obudowie. w razie potrzeby pale również w znajdującym się na piętrze piecu kaflowym, który daje przyjemne ciepło i wyraźnie odciąża elektryczny grzejnik konwekcyjny. podczas każdego sezonu grzewczego zużywam około 10m 3 drewna brzozowego. w czasie świąt bożego tradycyjnie rozpalam w starym piecu chlebowym, w którym mieści się 12 dużych bochenków. wypiekany w ten sposób chleb ma niepowtarzalny smak, jakiego nie da się uzyskać w piekarniku elektrycznym.
To opinia autora książki, hansa martenssona. a może i ty, czytelniku, dojdziesz do podobnych wniosków?
Grzegorz Mikocki
Lux Promocja Grzegorz Mikocki
Al. Korfantego 13/7
44-100 Gliwice
NIP: 9690914603
Grzegorz Mikocki
Lux Promocja Grzegorz Mikocki
Al. Korfantego 13/7
44-100 Gliwice
NIP: 9690914603