Pięć przemian mieszanka do wypieku chleba
Pięć przemian mieszanka do wypieku chleba
[pięć przemian mieszanka do wypieku chleba]
Opis:
Pięć przemian bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkamidyni
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki
Dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska
Babki jajowatej, sól himalajska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1559 kj / 373
Kcal
Tłuszcz: 15 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany:
39 g
W tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 15 g
Białko: 16 g
Sól: 1,7 g
Produkt bezglutenowy. produkt może zawierać alergeny: orzechy. przechowywać w
Suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. nagrzej piekarnik do 190°c.
2. brytfankę (małą
Keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. można ją posypać
Płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. wsyp
Mieszankę do miski.
4. dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno
Gazowanej wody.
5. wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do
Piekarnika na 1,5 godziny.
6. po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń
W szmatkę. odstaw do ostygnięcia.
producent: pięć przemian
symbol: prze232
ean: 5902837810232
Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936
Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936