Joy day eko koncentrat chmiel 500ml

Cena: Cena Specjalna 46,70 zł

Joy day eko koncentrat chmiel 500ml

Joy day eko koncentrat chmiel 500ml

[joy day eko koncentrat chmiel 500ml]

Opis:

Joy bio koncentrat chmiel 500ml

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie:

Przy

Nerwicach żołądkowo-jelitowych

Dla wyciszenia stanów pobudzenia

Nerwowego

Mającym problemy z zasypianiem

Dla opóźnienia procesów starzenia

Się komórek

Skład odmiany chmiel: kompleks żywych szczepów bakterii

Probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, w tym:

Koszyczek chmielu, kwiat czarnego bzu, głogu, liście melisy, kwiat lipy i ziele

Skrzypu.

Wartość odżywcza w 100 ml w porcji 10 ml % rws *

W porcji

(10ml)

Wartość energetyczna 84 kj/20 kcal 8 kj/2 kcal 0

%

Tłuszcz 0 g 0 g 0 %

W tym kwasy tłuszczowe

Nasycone 0 g 0 g 0 %

Węglowodany 4,2 g <0,5

G 0 %


W tym cukry <0,5 g 0 g 0

%


Błonnik <0,5 g 0 g -


Białko 0,7 g 0 g 0

%

Sól 0,02 g 0 g 0 %

* rws - referencyjna wartość spożycia

Dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kj /2000 kcal)

Napoje probiotyczne serii joy day zalecane są jako element codziennej diety w

Tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. mogą być

Spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. polecamy je osobom

Odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom.

Preparaty zalecane są także/ szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po

Chemioterapii.

Produkty adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży,

Dorosłych i osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy oraz

Nie spożywają nabiału z innych powodów.

Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy

Antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na

Które preparat wykazuje dużą odporność.

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą - posiadają

Zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów

Powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (pseudomonas aeruginosa);

Zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną

Listeriozę (listeria monocytogenes); salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe;

Gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń;

Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie

Schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne

Zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy

Streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi

Odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii

Probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu

Pokarmowego człowieka.

Surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych ekologicznych produktów, to

Wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie

Certyfikaty.

Koncentraty nasze charakteryzują się także bardzo niskim potencjałem redox

Kształtującym się na poziomie plus minus 10 mv. jest to rzeczą bardzo rzadko

Spotykaną na rynku napojów. na przykład popularne wody butelkowe przedstawiają

Wartość redoks powyżej 200mv. przy czym im mniejszy potencjał, tym większy wpływ

Na hamowanie procesu starzenia komórek (więcej o potencjale redox w zakładce

Pytania i odpowiedzi).

Koncentraty joy-day

Skład podstawowy wszystkich koncentratów: kompleks

Żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych (66,7%) (pełna identyfikacja

Szczepów), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, warzyw i owoców

(33,3%) w zależności od odmiany koncentratu ( chmiel, głóg, topinambur, owoce

Lasu, mięta).

Zalecane spożycie:

Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100

Ml wody lub z innym dowolnym napojem.

Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1

Łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym smacznym

Napojem.

Zaleca się spożywać z posiłkiem, nie na czczo. jednak nie jest wskazane

Podczas spożywania gorących posiłków oraz napojów.

Koncentraty napoju joy day posiadają 12 miesięczny termin przydatności do

Spożycia przed otwarciem. przed otwarciem butelki napój wstrząsnąć i

Wymieszać.

Pojemność produktu: 500 ml - ok. 50 porcji

Warunki przechowywania wszystkich odmian koncentratów: oryginalnie zamknięte

Opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. po otwarciu

Najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.

Składniki koncentratów napojów serii joy day wpływają na:

Ułatwienie

Trawienia i pracy układu pokarmowego procesy przemiany materii układ

Odpornościowy łagodzenie objawów alergii obniżenie poziomu cholesterolu poprawę

Perystaltyki jelit zapobieganie biegunkom i zaparciom neutralizację toksyn

Wytwarzanych w organizmie przez drobnoustroje patogenne poprawę krążenia krwi i

Wzmocnienie naczyń krwionośnych poprawę aktywności fizycznej i umysłowej poprawę

Wyglądu skóry spowalnianie procesów starzenia komórek

Napoje probiotyczne

Serii joy day zalecane są jako element codziennej diety w tym dedykowanej przez

Specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. mogą być spożywane przez diabetyków

I w diecie bezglutenowej. polecamy je osobom odchudzającym się, przy

Detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom. preparaty zalecane są także/

Szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii.

Koncentraty napojów probiotycznych serii joy day uzyskiwane są poprzez

Całkowicie naturalny proces fermentacji.

Nie wymagają pasteryzacji. są bez konserwantów, sztucznych barwników,

Aromatów, słodzików i bez dodatku cukru.

Badania koncentratów napojów probiotycznych serii joy day wykonane przez

Instytut biotechnologii i przemysłu rolnego w warszawie wykazały między innymi,

Że koncentrat zawiera aż 12 związków antyseptycznych i prozdrowotnych.

Zachodniopomorski uniwersytet technologiczny w szczecinie, wydział nauk o

Żywności i rybactwa wykazały właściwości antyoksydacyjne tych koncentratów

Probiotycznych.

Koncentraty zawierają znaczne ilości probiotycznych, żywych szczepów

Symbiotycznych bakterii (min 2×107 jtk/ml). ich odpowiednio dobrany zestaw

Tworzy konsorcjum bakterii z grupy lactobacillus i bifidobacterium, które zasila

Produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, mikroelementy,

Kwasy organiczne i antyoksydanty.

Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę

Mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

Produkty

Adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży, dorosłych i

Osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie

Spożywają nabiału z innych powodów.

Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy

Antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na

Które preparat wykazuje dużą odporność.

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą - posiadają

Zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów

Powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (pseudomonas aeruginosa);

Zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną

Listeriozę (listeria monocytogenes); salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe;

Gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń;

Escherichia coli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie

Schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne

Zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy

Streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi

Odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii

Probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu

Pokarmowego człowieka.

Surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych ekologicznych produktów, to

Wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie

Certyfikaty.

Koncentraty nasze charakteryzują się także bardzo niskim potencjałem redox

Kształtującym się na poziomie plus minus 10 mv. jest to rzeczą bardzo rzadko

Spotykaną na rynku napojów. na przykład popularne wody butelkowe przedstawiają

Wartość redoks powyżej 200mv. przy czym im mniejszy potencjał, tym większy wpływ

Na hamowanie procesu starzenia komórek

producent: joy day

symbol: jd051

ean: 5901549746051

 

Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936

 

brak informacji

 

Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936