Przedmiotem sprzedaży jest książka:
"podróże kulinarne z małgosią puzio"
Zestaw 6 książek
Opis przedmiotu:
Kuchnia Polska
Podróże kulinarne z małgosią puzio
Wydawnictwo: arystoteles
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 64
Oprawa: miękka
Wydanie: 2014 r.
Kuchnia Polska – na kształtowanie się swoistych cech kuchni polskiej miały wpływ przemiany historyczne. na przestrzeni dziejów kuchnia Polska ulegała wpływom i zmianom regionalnym, zwłaszcza że tereny rzeczypospolitej polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. w efekcie silne są kulinarne wpływy wschodnie (tatarsko-tureckie, wcześniej mongolskie), rusińskie, niemieckie, francuskie, włoskie i żydowskie.
Czytelne i przejrzyste przepisy , z pewnością podsuną pomysł na smakowity obiad.
Kuchnia chińska
Podróże kulinarne z małgosią puzio
- małgorzata puzio
Redakcja: małecka grażyna
Wydawca: arystoteles
Oprawa: miękka
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 64
Rok wydania: 2014
Kuchnia chińska to zbiorcza nazwa wszystkich zwyczajów kulinarnych ludów mieszkających w chinach, a często również w innych krajach wschodniej i południowo-wschodniej azji.
Kuchnia grecka
Podróże kulinarne z małgosią puzio
Redakcja: małecka grażyna
Wydawca: arystoteles
Oprawa: miękka
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 5
Rok wydania: 2014
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla grecji i greków. zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb.
Zapraszamy do kulinarnej wycieczki po grecji z naszą publikacją kulinarną.
Kuchnia meksykańska
Podróże kulinarne z małgosią puzio
Redakcja: małecka grażyna
Wydawca: arystoteles
Oprawa: miękka
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 64
Rok wydania: 2014
Kuchnia meksykańska – sztuka kulinarna meksyku i okolic, łącząca tradycje tubylczych indian i wpływów hiszpańskich konkwistadorów. opiera się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (około 20 różnych gatunków fasoli) i różnych odmianach papryki i chili.
Kuchnia włoska
Podróże kulinarne z małgosią puzio
Redakcja: małecka grażyna
Wydawca: arystoteles
Oprawa: miękka
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 64
Rok wydania: 2014
Kuchnia włoska charakteryzuje się korzystaniem z dużej ilości warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn, a także używaniem parmezanu. w kuchni tej dość powszechnie stosuje się też oliwę, pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki. kuchnia włoska wyspecjalizowała się szczególnie w potrawach mącznych oraz w rybnych i owocach morza.
W tej publikacji z pewnością znajdą państwo przepisy, które pozwolą zagłębić się w smakach włoskich specjałów.
Kuchnia żydowska
Podróże kulinarne z małgosią puzio
Redakcja: małecka grażyna
Wydawca: arystoteles
Oprawa: miękka
Format: 17.0x23.5cm
Liczba stron: 64
Rok wydania: 2014
Kuchnia żydowska – narodowa kuchnia żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.
Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne – czyste (dozwolone) i trefne – nieczyste (zakazane). podział ten oparty jest na biblii, na nakazach pięcioksięgu mojżesza (tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Grzegorz Mikocki
Lux Promocja Grzegorz Mikocki
Al. Korfantego 13/7
44-100 Gliwice
NIP: 9690914603
Grzegorz Mikocki
Lux Promocja Grzegorz Mikocki
Al. Korfantego 13/7
44-100 Gliwice
NIP: 9690914603