Mydło antybakteryjne do rąk aleppo 6% laurowe 150g

Cena: Cena Specjalna 12,99 zł

Przedstawiamy państwu

Na tej ogłoszeń sprzedajemy mydło o gramaturze 120 g plus dodatkowe 30 g mydło wybierane losowo gratis

Wydajne i ekologiczne – takie jest mydło z aleppo. zawarta w mydle oliwa z oliwek czyści i pielęgnuje skórę nie podrażniając i nie wysuszając jej. olej z liścia laurowego nadaje mu właściwości antyseptyczne, stymulujące i wzmacniające.

Z tego względu w medycynie tradycyjnej mydło z aleppo jest zalecane przy problemach ze skórą lub w przypadku skóry wrażliwej. mydło z aleppo jest wytwarzane w 100% z surowców odnawialnych i nie zawiera żadnych syntetycznych składników takich jak konserwanty, barwniki, aromaty, substancje zapachowe lub problematyczne tensydy. oznacza to, że mydło ulega pełnej biodegradacji i chroni środowisko naturalne. do rozwoju produktu i jego wytwarzania nie są przeprowadzane lub zlecane żadne eksperymenty na zwierzętach.

Organiczne mydło aleppo 6% oleju z liścia laurowego

Najważniejsze cechy:

» delikatna pielęgnacja skóry z problemami

(atopowe zapalanie skóry, łuszczyca, wypryski)

» starożytna receptura piękna

» naturalnie piękna i jędrna skóra

» odżywiona i zdrowa skóra

» wytwarzane zgodnie ze starą tradycją

» testowane dermatologicznie

» wegańskie

Wyprodukowane w 100% w aleppo, syria.

Mydło zhenobya aleppo to wynik tradycji, twórczej pracowitości i historii. bo nawet dzisiaj, tak jak tysiące lat temu, połączenie doświadczenia, troski i pasji sprawia, że ​​mydło aleppo jest możliwe.

Wydajne i ekologiczne - to nasze mydło aleppo. oliwa z oliwek zawarta w mydle aleppo oczyszcza i odżywia skórę bez podrażniania i wysychania. zawarty w oleju laurowy nadaje mydłu antyseptyczne działanie pobudzające i pobudzające. dotyczy to również wsparcia terapii dermatologicznych, takich jak. w łuszczycy, egzemie, grzybicach i trądziku.

Mydło aleppo jest wykonane w 100% z surowców odnawialnych. mydła są wykonane ręcznie i nie zawierają żadnych produktów petrochemicznych, parabenów, siarczanów, a także sztucznych substancji zapachowych lub barwników. dzięki temu są w 100% biodegradowalne i chronią nasze środowisko. wegan, bez żadnych składników pochodzenia zwierzęcego - oczywiście, nie przeprowadza się żadnych eksperymentów na zwierzętach ani nie zleca się ich do opracowania i produkcji produktów.

Nadaje się do wszystkich rodzajów skóry, nadaje się również do mycia twarzy i mycia szamponem. podczas przechowywania należy unikać ciepła i wilgoci. po użyciu umieść mydło w mydelniczce lub na siatce, aby dobrze wyschło ze wszystkich stron.

Organiczne mydło aleppo - drobno pachnące 100% ziołowe, całkowicie naturalne mydła aleppo z ekologicznymi olejami z syrii. certyfikowane przez abcert zgodnie z wytycznymi icsa (natural health cosmetics guidelines) (

Należy pamiętać, że stosowanie mydła aleppo z wysokim składem może rzadko powodować lekkie podrażnienie skóry. jest to całkowicie nieszkodliwe i zwykle tylko tymczasowe. jeśli symptom utrzymuje się, zalecamy użycie mydła o mniejszej zawartości oleju laurowego.

Zwróć uwagę na oryginał! mydło aleppo to nie to samo co mydło aleppo. niestety zauważyliśmy, że na rynku istnieje wiele "kopii", a wiele mydeł produkowanych jest z olejów niskiej jakości i nie jest fachowo gotowane. oczywiście na tym cierpi jakość. z nami dostajesz tylko oryginalne mydło aleppo - za to gwarantujemy.

Czy wiesz, że dostaniesz kawałek słońca z mydłem aleppo?

Według oceny radiestetycznej mydło ma energię słoneczną. jak to, zadacie sobie pytanie?

Teraz oryginalnymi składnikami mydła aleppo są oliwki i laury, które dojrzewają pod słońcem i których olej

Do produkcji słońca jest wykorzystywany.

Po produkcji mydło jest suszone i jest również wystawione na działanie słońca.

Ta energia ma pozytywny i przyjazny dla życia pozytywny wpływ na ludzką skórę.

Podobnie, energia ta przenika przez pory skóry i zachowuje się tam pozytywnie i utwardzona.

Zwłaszcza w pochmurne dni jesieni i zimy mydło oddaje organizmowi brak energii.

Coś z historii mydła

Aleppo soap było pierwszym trwałym mydłem, jakie kiedykolwiek powstało.

Fabryki mydła w aleppo są często prowadzone w rodzinnej tradycji, a składniki i procesy produkcyjne zmieniły się niewiele lub

Nie od viii wieku i są przekazywane z pokolenia na pokolenie po dziś dzień.

Aleppo soap to wyjątkowy produkt, ponieważ łączy w sobie najstarsze możliwe metody produkcji (głównie ręczną) z

Najbardziej naturalnymi składnikami.

Barwniki, sztuczne smaki i stabilizatory pianki są obce dla mydlanych osiedli w aleppo:

Nie mogą poradzić sobie z tymi błogosławieństwami współczesnej chemii w swoich średniowiecznych osadnikach i działają

Zgodnie z tradycyjnymi przepisami.

Ta kombinacja "historii", składników i metody produkcji sprawia, że ​​mydło aleppo jest unikalnym mydłem w porównaniu do

Wszystkich innych mydeł produkowanych na świecie.

Tworzenie mydła można powiązać z epoką fenicką, dzięki czemu mydło można znaleźć w północno -zachodniej syrii.

W tym czasie była to zwykła emulsja mydlana w stanie półpłynnym.

Krucjaty rozsławiały mydło w całym regionie morza śródziemnego.

Pierwsze mydło w europie powstało w xii wieku w hiszpanii, a także we włoszech, a

Następnie w połowie xv wieku w marsylii - mydle marsylii - "kopii" mydła z aleppo.

Jak powstaje mydło aleppo?

Produkcja może odbywać się tylko w chłodnych miesiącach od grudnia do marca.

Prosty proces niewiele zmienił się przez wieki.

Oliwa z oliwek jest mieszana w dużych kotłach z soda kalcynowana rozpuszczona w wodzie i

Ogrzewana do 200 ° c.

Pod koniec procesu gotowania dodaje się specjalną cechę tego mydła - olej laurowy.

Zakończenie następuje, gdy mistrz wrzenia faktycznie sprawdza mydło w "degustacji", a następnie

Kończy proces zmydlania.

Po spuszczeniu wody mydło zatrzymuje się na czas chłodzenia i całkowitego opróżnienia przez noc.

Następnie ciepłą, jasnozieloną pastę rozprowadza się równomiernie na przygotowanej ziemi i

Utwardza ​​się tam przez kilka godzin.

Za pomocą ręcznej maszyny do cięcia surowe mydło jest następnie cięte na kostki i zaopatrzone w firmowy stempel.

Tak jak dobre wino musi przechowywać, tak samo mydło musi być sprzedawane co najmniej przez sześć miesięcy.

Elementy układane są w specjalnie wentylowane sklepienia.

Jest to bardzo czasochłonne, ponieważ pomiędzy kawałkami muszą występować szczeliny, aby zewnętrzna warstwa mogła się

Skruszyć.

Powierzchnia oliwkowego mydła utlenia się do typowego ochrowożółtego koloru, wnętrze pozostaje oliwkowo-zielone.

Wiek mydła można rozpoznać po grubości warstwy ochry.

Zielone części oliwki charakteryzują się także wysoką zawartością witaminy e.

Mydło z syrii - mydło aleppo, sabon halab, savon aleph - jest przodkiem mydła w marsylii.

W aleppo tradycja ta była tradycyjnie podejmowana od czasów starożytnych.

Był i jest ceniony przez kobiety i mężczyzn w całym wschodzie.

Tymczasem sława tego mydła produkowanego w długim procesie dotarła również za granicę.

Syryjskie mydło z oliwy z oliwek jest w 100% roślinne i nie zawiera żadnych dodatków

"drzewo oliwne jest z pewnością najcenniejszym darem niebios "(thomas jefferson)

Oliwa z oliwek jest mieszana w dużych kotłach z soda kalcynowana rozpuszczona w wodzie.

Mieszaninę ogrzewa się do ponad 200 stopni celsjusza i miesza aż do całkowitego rozłożenia oliwy z oliwek

Na glicerynę i sól sodową oliwy z oliwek.

Olej z liści laurowych dodaje się na krótko przed zakończeniem procesu i przeprowadza się zmydlanie.

Pod koniec gotowania, wrzący mistrz sprawdza mydło podczas degustacji, a następnie kończy proces zmydlania.

Roztwór sodowy odprowadza się z czajnika, z mieszaniny mydła aż do całkowitego braku ługu, przemywa świeżą wodą, a

Następnie woda zostaje spuszczona. następnie mydło zatrzymuje się, aby całkowicie opróżnić i schłodzić.

Wciąż ciepłą, jasnozieloną pastę rozprowadza się równomiernie na przygotowanej ziemi i

Pozostawia do utwardzenia przez kilka godzin.

Nie zatrudniamy młodych ludzi - ale ponieważ osoba na maszynie do cięcia nie może przekraczać określonej wagi,

Każdego roku młodsi członkowie rodziny naszego producenta mydła mogą pracować w tej działalności.

Gilotyna

Za pomocą maszyny do cięcia surowe mydło jest następnie przycinane do prostopadłościanu.

"łyżwy"

Tutaj nasze mydło dostaje stempel naszej firmy.

Elementy układane są w specjalnie wentylowane sklepienia.

Jest to bardzo czasochłonne, ponieważ pomiędzy kawałkami muszą występować przerwy,

Aby zewnętrzna warstwa mogła się skruszyć.

Powierzchnia oliwkowego mydła utlenia się do typowego ochrowożółtego koloru, wnętrze pozostaje oliwkowo-zielone.

Tutaj możesz zobaczyć część naszej produkcji.

Historia drzewa oliwnego

Wraca daleko. około 3000 pne sumerowie prawdopodobnie przywieźli dziką oliwę z północno-zachodnich indii przez mezopotamię na bliski wschód. uważa się, że drzewo oliwne pochodzi z obszaru syrii / palestyny ​​/ izraela poprzez uprawę dwóch dzikich gatunków drzew oliwnych. następnie roślina rozprzestrzeniła się powoli w całym regionie morza śródziemnego. dopiero w epoce renesansu posadzono oliwkowe pędy w kalifornii i argentynie, jeszcze młodsze są hodowle w afryce południowej i australii. wszystkie obszary uprawy znajdują się w subtropikalnym obszarze przejściowym o klimacie śródziemnomorskim, charakteryzującym się suchymi i gorącymi latami oraz wilgotnymi i chłodnymi zimami. drzewo oliwne uwielbia słońce, jałową glebę i długie odległości od swoich "kolegów". dzięki długim korzeniom wysysa wodę z głębokości do sześciu metrów. z jego małych, o kształcie lancy liści słońce dostrzega tylko wąską stronę. niska powierzchnia atakująca redukuje parowanie do minimum. a on potrzebuje czasu - po siódmym roku drzewo oliwne zaczyna przynosić owoce, a w dziesiątym roku stanie się opłacalne. od czterdziestego do setnego roku życia rozwija swoją pełną płodność - z 70 do 75 kilogramami oliwek na zbiór. czy wiesz, że drzewo oliwne może mieć kilkaset - w niektórych przypadkach nawet tysiąc lat?

Ludzie nie tylko cenią sobie ropę wydobywaną z pestek jak żywność. w starożytnym egipcie używali oliwy do pielęgnacji skóry i włosów - i do mumifikacji. grecy naoliwił tors swoich bojowników olimpijskich, aby skomplikowali atak wroga. następnie zwycięzca otrzymał nagrodę za gałązkę oliwną. w starym i nowym testamencie drzewo oliwne symbolizuje spokój i stabilność - a więc gołąb noego wrócił do arki z gałązką oliwną w dziobie.

Praca fizyczna

Oliwa z oliwek jest ważnym czynnikiem ekonomicznym we wszystkich krajach śródziemnomorskich. zajmujący powierzchnię siedmiu milionów hektarów ponad 500 milionów drzew oliwnych charakteryzuje typowy krajobraz morza śródziemnego. od połowy listopada do stycznia panuje tu ruchliwa aktywność. następnie plantatorzy oliwek zakładają sieci pod drzewa i zbierają owoce. pomimo możliwości zmechanizowanego zbioru wibratorów, wciąż wybierają oliwki do najlepszych olejów ręcznie.

To, czy oliwkowy, czy czarny kolor pojawi się na naszym stole, zależy od stanu dojrzałości podczas zbioru. na początku sezonu żniwnego oliwka ma delikatną zieleń. w trakcie procesu dojrzewania powoli zmienia kolor na czarny fioletowy. jednak surowe oliwki smakują gorzko. dopiero po miesiącach zanurzenia w słonej wodzie, oliwka traci gorycz i rozwija swój charakterystyczny aromat.

.. w najgorszym przypadku powstaje skrzep krwi, który zatyka tętnicę. wynik: atak serca. faktem jest, że ludzie w północnej europie częściej umierają na zawał serca niż ludzie z basenu morza śródziemnego. może tak być dlatego, że dieta śródziemnomorska zawiera 20 litrów oliwy z oliwek na osobę rocznie. dla porównania, zużywa niemiecki tylko litr.

Płynne złoto

Ważniejsze niż marynowane oliwki jest oliwa z oliwek. tylko około 90 procent drzew jest uprawianych do produkcji oliwy z oliwek. po zbiorach minie 48 godzin, zanim oliwki dojdą do młyna do tłoczenia. tam owoce są mielone na pastę - wraz z rdzeniami, ponieważ zawierają cenne witaminy i oleje. tak otrzymaną pulpę oliwną rozprowadza się na matach, które następnie układa się w stos. już kapie mieszaniną oleju i wody z pasty. w tak zwanym tłoczeniu na zimno, dodatkowy olej jest uwalniany pod ciśnieniem. wzrost ciśnienia oznacza jednak równoczesny wzrost temperatury. jeśli pasta jest podgrzewana powyżej 35 stopni celsjusza, znajduje to odzwierciedlenie w gorszej jakości oleju. olej tłoczony na zimno jest delikatnie odzyskiwany poniżej maksymalnej granicy.

Olej smakoszy

Podobny do wina, na przykład, rodzaj owocu, klimat i struktura gleby są zauważalne w smaku oliwy. w samym regionie morza śródziemnego jest ponad 1000 odmian oliwek. różnorodność smaków waha się od ziemistego lub owocowego, pikantnego lub łagodnego, rasistowskiego lub cienkiego do słodko-gorzkiego. w handlu znajdziesz oliwę z oliwek o różnych nazwach. decydujące znaczenie dla jakości olejków ma kwasowość.

- oliwa z oliwek extra vergine: olej prasowany z owoców drzewa oliwkowego o kwasowości nie większej niż 0,8 grama na 100 gramów.

- oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia: olej prasowany z owoców drzewa oliwkowego o kwasowości nie przekraczającej 2 gramów na 100 gramów.

- oliwa z oliwek: oleje, które nie mogą być sklasyfikowane jako oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, są fizycznie oczyszczane (rafinowane), a następnie mieszane z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. ich kwasowość wynosi maksymalnie 3 gramy na 100 gramów.

Oliwa z oliwek była już w starożytności używana jako lekarstwo. nawet ramzes drugi przeklinał przy każdej skardze. również jego działanie przeciwgorączkowe i przeciwzapalne znane jest od niepamiętnych czasów. jednak badania naukowe nad ponad 1000 czynnych czynników biologicznych są wciąż w powijakach. jednak dwa składniki oliwki są już bezpieczne: witamina e i polifenole.

Polifenole są substancjami biologicznymi, które chronią komórki organizmu i opóźniają proces starzenia. zapobiegają odkładaniu się szkodliwego cholesterolu ldl, co powoduje, że ściany naczynia są nieelastyczne i prowadzą do stanu zapalnego. oliwa z oliwek chroni zatem przed rozwojem i rozprzestrzenianiem się miażdżycy. wiadomo też, że witamina e (alfa-tokoferol) ma pozytywny wpływ na naczynia krwionośne.

Hamulec na atak serca

Ochrona naczyń krwionośnych również korzystnie wpływa na serce. kiedy tętnice i żyły staną się w stanie zapalnym, płytki krwi zostają utrwalone. w najgorszym przypadku powstaje skrzep krwi blokujący żyłę. wynik: atak serca. faktem jest, że ludzie w północnej europie częściej umierają na zawał serca niż ludzie z basenu morza śródziemnego. może tak być dlatego, że dieta śródziemnomorska zawiera 20 litrów oliwy z oliwek na osobę rocznie. dla porównania, zużywa niemiecki tylko litr.

Wszystko w drzewie laurowym

W naszych szerokościach geograficznych wawrzyn jest używany głównie w kuchni. znamy tylko liść laurowy, który nadaje sosom wyborny smak. wawrzyn zawsze był znany jako szlachetna roślina, a olej z jej owoców jako środek zaradczy. prawdziwe drzewo laurowe - laurus nobilis - jest charakterystyczną rośliną regionu śródziemnomorskiego. drzewo o wysokości do 12 metrów ma wiecznie zielone liście i jasnożółte kwiaty. skórzane liście zawierają od 1 do 3% olejków eterycznych, zwłaszcza euclyptolu, które są używane jako przyprawa. dojrzałe, czarno-niebieskie owoce jagodowe zawierają także olejki eteryczne i zielonkawy olejek tłuszczowy, który jest stosowany w medycynie. od pokoleń do mydła dodaje się olej laurowy, ponieważ przypisuje się mu pozytywny wpływ na skórę i włosy.

Jednakże (w ue) olej laurowy działa drażniąco na skórę i ma działanie uczulające. według branżowej pielęgnacji ciała i detergentów stosowanie oleju laurowego jest zabronione zgodnie z rozporządzeniem o kosmetykach. jednak wydaje się, że jest to spowodowane błędem tłumaczenia. ponieważ podstawowym językiem w europie jest angielski. zgodnie z angielską i francuską wersją tego zakazu tylko olej laurowy pochodzi z nasion. w niemczech zakaz jest ogólnie sformułowany. że dotyczy to również oleju ekstrahowanego z liści laurowych. jest to jednak stosowane w kosmetykach - a także liściach laurowych w kuchni - ale nie jest ścigane. gdyby tak się stało, błąd językowy z pewnością byłby pod znakiem zapytania.

My sami skorzystać z pokolenia na pokolenie w naszej rodzinie to mydło i do dnia dzisiejszego nikt nie cierpiał na reakcje alergiczne w wyniku stosowania mydła. jeśli masz jakieś przeciwne doświadczenia z naszym mydłem, daj nam znać. każdy reaguje inaczej, niektórzy dostają wysypki z truskawek traktowanych pestycydami, inni nie .

 

Marcin Stawrowski
Best4Hair
Marcinkowskiego 5/1
64-520 Obrzycko
NIP: 9720604423

 

brak informacji

 

Marcin Stawrowski
Best4Hair
Marcinkowskiego 5/1
64-520 Obrzycko
NIP: 9720604423