Narine jogurt n 5 s. probiotyk naturalny zakwaski
Narine jogurt n 5 s. probiotyk naturalny zakwaski
[narine jogurt n 5 s. probiotyk naturalny zakwaski]
Opis:
Narine jogurt +n 5 sasz.
Zakwaska do przygotowania jogurtu narine w domu
Skład: jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu
Przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.
Właściwości: jest to mleczny
Produkt sfermentowany przez bakterie lactobacillus delbruckii subsp. bulgaricus
И streptococcus thermophilus st.5.
W wyniku fermentacji kwasu mlekowego
Następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki
Czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.
Sposób przygotowania :
1. ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej
Jakości są czyste naczynia. wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz
Wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1l. mleka gotować przez kilka
Minut i schłodzić do 38-42°c.
3. rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml
Ciepłej wody lub mleka (34-35°c) i dodaj do pozostałego mleka. dobrze
Wymieszaj.
4. rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. użyj
Jogurtownicy. wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone
Na 7-9 godzin. po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. produkt
Będzie gotowy po schłodzeniu.
Lub:
4b. umieścić mieszaninę mleka z
Zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°c
(owinięte w ręcznik, koc itp.). czas przebywania wynosi 9-11 godzin. po tym
Czasie włóż szklany słoik do lodówki. produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym,
Ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°c, do 2 tygodni w
Temperaturze do + 30°c. okres przydatności do zużycia 2 lata
producent: narine
symbol: nar070
ean: 4850001331070
Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936
Szymon Gról
All to All Szymon Gról
Rzeźniczaka, 19B/4
65-119 Zielona Góra
NIP: 7881829936